Autonoom Wonen

Contextbegeleiding Autonoom WonenContextbegeleiders komen bij jou thuis en werken daar ter plaatse aan de afgesproken thema’s. Afhankelijk van wat er te bespreken valt kunnen contactmomenten ook elders doorgaan. We verwachten dat contactmomenten op een veilige en respectvolle manier kunnen verlopen. Dit is een grondhouding van zowel hulpverleners als cliënten.


Bezoeken aan huis na 21h zien we niet als zin- en respectvol, tenzij in specifieke of uitzonderlijke situaties. Gezinsbegeleiders komen gemiddeld 1 keer per week 1 uur langs. Begeleidingscontacten zijn niet vrijblijvend. Indien een contact  uitzonderlijk niet kan doorgaan, wordt de jongere of de contextbegeleider  verwittigd.


Contextbegeleiders zijn bereikbaar via het vaste nummer van de dienst of via hun GSM. De momenten waarop gezinsbegeleiders niet bereikbaar zijn op hun GSM wordt afgesproken. Op momenten dat de contextbegeleider op vakantie of ziek is, neemt iemand van de teamleden de  gesprekken of opdrachten over, tenzij anders wordt afgesproken. In geval van nood kan je met de leefgroep contact opnemen.


We helpen je bij de voorbereidingen om een woning te zoeken, bij je administratie, bij je financiën, praktische vaardigheden om alleen te wonen, e.d.